Terug naar site

DIY (do it yourself) met het Yoga Dieet: ontwerp jouw eigen voedingsschema

12 januari 2022

Het Yoga Dieetboek bevat praktische materialen waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. DIY, oftewel do it yourself (zelfmaken), is terug van weggeweest en daarom kan je met het Yoga Dieet zelfstandig jouw persoonlijke voedingsschema vormgeven. Dit geeft je de vrijheid om zelf te kiezen en een origineel plan te maken, maar wel binnen een bepaald kader.

Het Yoga Dieet bevat adviezen die opgevat kunnen worden als richtlijnen, niet zozeer als regels. Niets is verboden of verplicht, alles mag en niets moet. In principe mag je volgens deze visie alles eten. Wat duidelijk naar voren komt in de adviezen is dat mindful eten, waarbij je van eten geniet en bewuste keuzes maakt, belangrijk is in het ontwikkelen van een gezond eetpatroon. 

Daarbij horen leefstijladviezen die zeker niet op zichzelf staan, maar volgens het Yoga Dieet nodig zijn om op het gebied van zowel body en mind gezondheidswinst te boeken. Het gaat namelijk niet alleen om wát je eet, maar ook hóe je eet. Voorbeelden hiervan zijn bewust eten, genieten van eten en het ontwikkelen van plezier in koken. Lange tijd is er een focus geweest op voedingsstoffen, de tijd is nu aangebroken om ons meer te richten op voedingspatronen en eetgewoonten. 

Met behulp van het Yoga Dieet DIY werkboek kun je met behulp van alle beschreven adviezen (dus richtlijnen) zelf jouw ideale Yoga Dieetplan uitwerken. Er is gekozen voor een zelfstandige uitvoering omdat met goede en bruikbare kennis op zak mensen vaak zelf het beste aanvoelen wat goed en haalbaar voor hen is. Daarbij staat DIY enorm in de belangstelling. Mensen willen graag meer zelf de touwtjes in handen nemen, streven naar originaliteit en daar speelt het Yoga Dieet graag op in. 

In het Yoga Dieeboek vind je tevens recepten voor heerlijke, verantwoorde gerechten bomvol pure, voedzame ingrediënten waarmee je direct aan de slag kunt. Ook zijn extra informatie en praktische adviezen toegevoegd waarin je kunt lezen hoe je kunt beginnen met ademhalingsoefeningen en meditatie. Beide zijn onderdeel van leefstijladviezen voor alle types. 

Onder de volgende link vind je de download voor het Yoga Dieet voedingsschema welke je zelf in kunt vullen als je in het bezit bent van de voedingslijsten via het boek of coaching.